Gnocchi di castagne della Valle Argentina - Eerste gang
Soort preparaat:
Eerste gang
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
De Argentina Vallei ligt tussen de Alpen en de zee. Hier kunt u smakelijke kastanjes vinden die worden gebruikt voor deze specialiteit. De gnocchi kunnen worden geserveerd met verse groenten of met de traditionele pesto Genovese.
Belangrijkste ingrediënten:
Ingredi?nten voor 4 personen:
600g bloemige aardappelen
300g gepelde kastanjes
80g witte bloem
80g kastanje bloem
2 eieren
zout, peper
nootmuskaat
salie
Bereidingswijze:
Schil en kook de aardappelen, kook de kastanjes apart. Pureer ze samen en zeef de witte bloem en de kastanjebloem erdoor. Klop de eieren en voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Kneed nu alles samen.
Maak 1 ? 2cm dikke balletjes uit het deeg. Kook deze in zout water, totdat ze naar boven komen drijven.
Om de gnocchi een goudbruine korst te geven, bak ze een paar minuten in een koekenpan met olijfolie en salie.